Главно меню:

Категории

май 2010
П В С Ч П С Н
« юли   ное. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Връзки

Потребители на Dreem

За кои хора е предназначен Dreem Personal?

Personal версията на системата е предназначена за фирми, в които операторската работа и бизнес решенията се вземат от един човек. Най-интересните функционалности на Dreem за тези хора са фактурника и складовата подсистема. Рядко някой се престрашава да използва по-сложни функциналности, може би издаване на кредитно известие е в сферата на висшия пилотаж.

Друг тип потребители на Personal са счетоводители, които дори обработват повече от една фирма. Обикновено това са бивши потребители на Enterprise версията, които са напуснали организацията, която е ползвала интегрираната система. Тези хора по природа са много любопитни и находчиви и дори са подкарали многофирмена дейност използвайки виртуални машини. Хитро!

Трети тип потребители са малки магазини, които ползват POS системата за печат на касови бележки. За тях back-end-а на Dreem е интересен за водене на складовата наличност и наличността в магазина. Обикновено са толкова доволни от безплатната печатарка, че рядко имат желание да навлезат в дебрите на ERP-то.

Какво се крие под капака.

Dreem Personal е базиран на Enterprise версията, но е с ограничени възможности за многопотребителска работа. Двигателят на приложението (т.нар. база данни) е олекотената версия на Microsoft SQL Server. От тази гледна точка Personal е като луксозна лимозина, в която обаче Вие седите на шофьорското място.

Току що сте пуснали волана, за едно кафе от машина...

За да усетите лукса трябва да седнете отзад в купето, но това изисква да имате наети „шофьори“, които да оперират с возилото. Дотогава управлението може да Ви се стори доста тромаво и трябва много да внимавате на завоите да не свалите боята. В едно трябва да сте сигурни, расовият двигател може да издърпа влакова композиция, само лек чип-тунинг е достатъчен.

Ако продължим аналогията, повечето интернет базирани приложения на този фон изглеждат като велосипеди – шарени са, но понякога трябва дъждобран и веригата цапа. Със сигурност технологията има голям потенциал, но засега не виждаме качествени предложения.

Нашите планове включват довършване на интернет базиран модул за CRM, което ще позволи on-line приемане на поръчки от клиенти, гледане на складови наличности в реално време и получаване на клиентски фактури в PDF формат. Всичко това ще стане част от Enterprise версията, защото таргет групата на Personal има съвсем различни потребности – оптимизиране и опростяване на „кормилната система“, ускоряване на „потегляне/спиране“ и оптимизиране на „разход градско шофиране“.

Но стига с авто-вело аналогиите… засега!

Напишете коментар