Главно меню:

Категории

февруари 2014
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Връзки

Как да използваме Dreem POS в локална мрежа

ВАЖНО! Unicontsoft не поддържа подобна настройка на системата! Описанието и стъпките по-долу са FYI (само за информация)!

Приемаме че имате Windows локална мрежа с компютри POS-PC и DREEM-PC и искате Dreem POS на първата машина (POS-PC) да използва базата данни на Dreem Personal на другата машина (DREEM-PC).

  1. Уверете се, че на POS-PC можете да отваряте и копирате файлове от машина DREEM-PC
    • ако машините са в domain, използвайте потребител от domain-а
    • ако машините са в workgroup, настройка Sharing and security model for local accounts трябва да е Classic – local users authenticate as themselves и паролата на текущия потребител на POS-PC трябва да съвпада с паролата на същия потрелител на DREEM-PC
    • във firewall.cpl в раздел Exceptions трябва да е разрешен File and Print Sharing
  2. След това се уверете, че на двете машини има инсталирана еднаква последна реализация на Dreem Personal

На POS-PC трябва да настроите пренасочващ псевдоним с име ucs-instance, който ще се използва от Dreem Pos за да достъпва базата данни на Dreem Personal

  1. На POS-PC от Start->Run стартирайте cliconfg.exe (На 64-битови OS стартирайте C:\Windows\SysWOW64\cliconfg.exe)
  2. В раздел Alias на Client Network Utility създавайте нов псевдоним ucs-instance (виж т.1 на графиката) по Named Pipes (виж т.2) и го насочете към инстанция DREEM-PC\UCS (виж т.3)
  3. На POS-PC стартирайте Dreem Pos и проверете дали имате достъп до данните на Dreem Personal на DREEM-PC

Имайте предвид, че при обновяване на реализацията на Dreem Personal трябва на POS-PC и на DREEM-PC това да се случва едновременно, така че да се използва една и съща реализация на двете машини.

Още веднъж предупреждаваме: Използвайте това решение на свой риск само ако знаете какво правите! Unicontsoft не носи отговорност за възможна загуба на данни!

Напълно възможно e системата да не работи оптимално или въобще в някои гранични случаи, защото горната настройка не е тествана и не се поддържа официално от Unicontsoft!

Напишете коментар